Het kan gebeuren dat het even niet zo goed met je gaat, bijvoorbeeld omdat je gepest bent of omdat je iets vervelends meegemaakt hebt. Het kan ook zijn dat je dingen lastig vindt, zoals bijvoorbeeld spelen met andere kinderen of omgaan met je boosheid. Misschien wil je er wel over praten, maar weet je niet precies wat je dan moet vertellen en aan wie. Papa en mama hebben gemerkt dat je hier last van hebt en hebben je bij mij aangemeld voor psychomotorische therapie (PMT).

De eerste keer ga ik met jou en je ouders praten om elkaar te leren kennen. Ik ben heel benieuwd wat je al goed kunt en wat je bij mij komt oefenen en leren. Dan kijken we ook of je alleen naar PMT komt of dat je in een groepje met andere kinderen mee gaat doen.

Bij PMT mag je elke week een keer komen bewegen in de sportzaal. Daar ga je samen met de therapeut of andere kinderen verschillende sporten of spelletjes doen, zoals voetbal, kickboksen, trefbal of nerfen . Maar ook oefeningen zoals met je ogen dicht lopen naar een muur of ontspannen liggen op een matje en raden hoeveel pittenzakjes er op je rug liggen. Het kan zijn dat je ouders, broertjes of zusjes ook eens meekomen naar de therapie. Jullie gaan dan met zijn allen sporten of oefeningen doen.
Als je een tijdje naar PMT bent geweest ga je je beter voelen. Het probleem is kleiner geworden of misschien wel helemaal weg. Dan spreken we met elkaar af wanneer je kunt stoppen en we afscheid nemen van elkaar.