BOKSEND OPVOEDEN

WAT IS BOKSEND
OPVOEDEN BASIS?

Boksend opvoeden is een training voor ieder kind of jeugdigen die sterker in zijn schoenen wil staan, zichzelf wil ontwikkelen en met meer zelfvertrouwen verder wil gaan. Boksen ondersteunt de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect.

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van emotie- en hartslagkaarten waarbij de kinderen/jeugdigen spanning in verschillende percentages kunnen ervaren. Het herkennen van spanning gebeurt in 4 percentages: 25- 50- 75- 100%.

WAT GAAN WE DOEN?

In verschillende situaties kunnen momenten ontstaan waarbij het belangrijk is om signalen van je lichaam op te merken. Soms worden we overspoeld door die signalen. In deze situaties is het essentieel om op de juiste manier met deze lichaamssignalen om te gaan. Door jezelf te ‘gronden’, focussen en je ademhaling te reguleren, leer je om deze situaties de baas te zijn. In de boksend opvoeden training wordt dit geoefend middels boksspellen en boksoefeningen. Tijdens deze oefeningen maken we een koppeling naar het dagelijks leven, bijvoorbeeld op momenten dat je getriggerd of uitgedaagd wordt. Het bewust worden van lichaamssignalen en hier op de juiste manier mee omgaan zal zorgen voor een groei in zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

high fives

WANNEER EN HOE VAAK?

De training zal bestaan uit 10 bijeenkomsten van een uur onder begeleiding van een psychomotorisch therapeut. De training wordt wekelijks gegeven op een vaste dag en tijd. Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats.

    Meld je direct aan!

    Dan nemen wij spoedig contact met je op


    Powered by