SOCIALE VAARDIGHEIDSTRAINING

WAT IS EEN
SOCIALE
VAARDIGHEIDSTRAINING?

De manier waarop je met andere mensen omgaat, noemen we sociale vaardigheden. Onmisbaar in het leven, maar niet altijd makkelijk. Tijdens sociale vaardigheidstraining oefen je hiermee. Je leert bijvoorbeeld hoe je een gesprek begint met iemand of hoe je het beste kunt omgaan met kritiek. Het belangrijkste is dat je leert om positief te denken over jezelf en over anderen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen en dat maakt het omgaan met mensen gemakkelijker.

high fives

WANNEER EN HOE VAAK?

De training zal bestaan uit 10 bijeenkomsten van een uur onder begeleiding van een psychomotorisch therapeut. De training wordt wekelijks gegeven op een vaste dag en tijd. Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats.

Wat gaan we doen?

Tijdens de sociale vaardigheidstraining leer je in allerlei situaties sociaal vaardiger en assertiever te gedragen. Het doel is dat je ander gedrag aanleert zodat je gemakkelijker met anderen mensen omgaat. Om dit doel te bereiken leer je:

 • Een gesprekje te beginnen en op gang te houden
 • Voor je eigen mening uit te komen
 • Stevig te staan
 • Feedback te geven en te ontvangen
 • Complimentjes ontvangen en geven
 • In te leven in gevoelens en gedachten van de ander

Door middel van sport en spel activiteiten worden de deelnemers uitgedaagd om te oefenen met nieuw gedrag gericht op sociale vaardigheden.

voetballen met twan pmt

  Meld je direct aan!

  Dan nemen wij spoedig contact met je op


  Powered by