Monique van der Hamsvoord / Psychomotorisch therapeut

Hallo daar!

Mijn naam is Monique van der Hamsvoord en ben geboren in een mooi Brabants dorpje tegen de Belgische grens aan. Momenteel ben ik woonachtig in Nijmegen waar ik in 2018 mijn studie psychomotorische therapie heb afgerond. Vanaf juni 2020 ben ik werkzaam voor Twan Caldenhoven Psychomotorische therapie. Ik ben iemand die graag helpt bij het spelenderwijs en al bewegend ontdekken van eigen krachten en het leren omgaan met moeilijkheden.

Spontaan, behulpzaam, geduldig, doorpakken, een luisterend oor bieden en zelfontdekking zijn de kernwoorden die mij karakteriseren in mijn werkwijze en wie ik ben als persoon.

Naast mijn werkzaamheden bij Twan Caldenhoven psychomotorisch therapie ben ik ook nog (klinisch)werkzaam als psychomotorisch therapeut bij een specialistisch centrum voor volwassenen met autisme of andere ontwikkelingsstoornissen

Roos Garritsen / Orthopedagoog

Hallo daar!

Mijn naam is Roos Garritsen. Ik ben 27 jaar oud en ben samen met mijn vriend en kat woonachtig in Doetinchem. In augustus 2017 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, met als specialisatie angst-en stemmingstoornissen. Na het afronden van mijn studie heb ik me in het werkveld in verschillende doelgroepen mogen verdiepen, waaronder kinderen en jongeren met leerproblemen, een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen.

Sinds november 2019 ben ik als orthopedagoog (Rooskleurig Orthopedagogiek) voor twee dagen in de week betrokken bij de praktijk van Twan. Hier verzorg ik extra ondersteuning voor kinderen, jongeren en hun ouders, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit kan ondersteuning zijn in de vorm van psycho-educatie (uitleg over een bepaalde diagnose met daarbij wat praktische tips bijvoorbeeld), maar ook in de vorm van een kortdurende en laagdrempelige behandeling van het kind of de jongere zelf. Deze behandeling kan gericht zijn op diverse problemen waar kinderen of jongeren en hun omgeving mee te maken kunnen hebben; van ADHD tot faalangst en van autisme tot leerproblemen (en zo nog veel meer). Bovendien zijn er mogelijkheden op het gebied van het uitvoeren van psychologisch onderzoek, zoals bijvoorbeeld een intelligentie onderzoek.

  • Faalangst
  • Sociale vaardigheden
  • Weerbaarheid
  • Woedebuien
  • Studievaardigheden
  • Opvoeding
  • Scheiding verwerken
  • Psychologisch onderzoek / bv. intelligentie onderzoek

Naast mijn werk als orthopedagoog binnen de praktijk van Twan Caldenhoven Psychomotorisch therapie, ben ik momenteel ook werkzaam als orthopedagoog en dyslexiebehandelaar bij Berkel-B. Hier doe ik onder andere onderzoek naar de aanwezigheid van dyslexie.

Robin Nielen / Psychomotorisch therapeut

Hallo daar!

Mijn naam is Robin Nielen, geboren en opgegroeid in een dropje vlakbij Nijmegen. In 2018 heb ik de studie psychomotorische therapie en bewegingsagogie afgerond aan de Hoge Windesheim te Zwolle. Vanaf augustus 2019 ben volledig in dienst bij Twan Caldenhoven Psychomotorisch therapeut.

Ik vind het belangrijk dat kinderen weer lekker in hun vel zitten. Doormiddel van verschillende sport en spel activiteiten gaan we samen werken aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen, voor jezelf opkomen en het aangeven van grenzen. Maar ook thema’s als leren omgaan met boosheid, angst en verdriet gekoppeld aan een spanningsmeter komen voorbij.

De praktische handvatten en interventies die gegeven worden zijn laagdrempelig en kortdurend zodat de kinderen en jongeren het zelfstandig of met ondersteuning van ouders weer in bijvoorbeeld de thuis- of schoolsituatie kunnen toepassen.

                            Anne Roelofsen/ Psychomotorisch therapeut

Hallo daar!

Mijn naam is Anne Roelofsen en woon in Zelhem; hier ben ik ook opgegroeid. De opleiding Psychomotorische therapie en bewegingsagogie  heb ik gevolgd aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Vanaf september 2020 ben ik werkzaam bij Twan Caldenhoven PMT. Kinderen mogen bij mij zichzelf zijn en ik vind het belangrijk dat ieder kind dat ook zo ervaart. Spontaan, rustig, een luisterend oor bieden, behulpzaam en sportief zijn eigenschappen die bij mij horen en welke ik ook meeneem in de zaal.

Merinke van Steinvoorn / Psychomotorisch therapeut

Hallo daar!

Mijn naam is Merinke van Steinvoorn. Ik ben opgegroeid in Doetinchem, voor mijn studie ben ik verhuist naar Zwolle. Hier woon ik nu samen met mijn vriend en mijn hond. Ik heb Psychomotorische therapie aan hogeschool Windesheim gestudeerd en deze succesvol afgerond in 2019. Hierna ben ik begonnen met werken bij Atlant in Apeldoorn. Vanaf midden maart 2021 werk ik naast mijn andere werk bij Twan Caldenhoven psychomotorische therapeut. Ik vind het erg leuk om kinderen op een spelenderwijs te kunnen helpen en succeservaringen mee te geven. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar veiligheid en vertrouwen binnen PMT. Zo kan je opzoek gaan naar de krachten en kwaliteiten van het kind. Iedereen verdient hierin een kans om verder te leren en te leren je eigen zelfstandigheid te ervaren en te behouden.

Wesley Nap / Psychomotorisch therapeut

Hallo daar!

Laat ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Wesley Nap en ik ben opgegroeid in Doetinchem. Op dit moment woon ik nog in Nijmegen, maar daar komt snel verandering in. De opleiding psychomotorische therapie heb ik gevolgd aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als rustig, gevoelig persoon kijk ik altijd met een frisse blik naar wie voor mij staat. Door daarnaast gebruik te maken van mijn sportieve achtergrond en gedrevenheid om anderen verder te helpen, wordt de PMT vaak als leuk en leerzaam ervaren met soms wat moeilijke situaties (die niet veel later als leerzaam worden ervaren). Een perfecte combinatie om mijn passie uit te voeren! Wanneer ik niet bezig ben met PMT vind ik het leuk om te wandelen, sporten of tijd door te brengen met familie en vrienden.”

Maartje de Kanter / kinder- en jeugdpsychiater

Hallo daar!

Ik ben Maartje de Kanter een kinder- en jeugdpsychiater met een vooral positieve en probleemoplossende instelling. Ik denk graag mee waar nodig om te kijken hoe je een kind, jongeren of gezin weer zo snel en goed mogelijk verder kan helpen. Met als doel dat er zo min mogelijk beperking overblijft in het gewone leven. Ik werk vooral op consultatie / Zzp basis, wat enerzijds druk is maar ook geeft dat je nooit vastgezogen raakt in systemen.

Mary Brandsma, psychomotorisch therapeut

Hallo daar,

Mijn naam is Mary Brandsma en ik woon met mijn vriend en zoon in Dieren. In 2011 heb ik de studie psychomotorische therapie en bewegingsagogie afgerond aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Vanaf augustus 2020 werk ik twee dagdelen in de week bij Twan Caldenhoven Psychomotorische therapeut.

De kracht van psychomotorische therapie is dat je door middel van beweging spelenderwijs kan ontdekken. Op deze manier kan je beter je gevoelens en gedrag begrijpen. Ik help je graag bij waar je tegenaan loopt. Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt en durft te uiten. Vertrouwen staat binnen de sessies centraal. Ik ben rustig en betrokken en mijn kwaliteit ligt bij lichaamsgerichte interventies. Naast mijn werk als psychomotorisch therapeut bij Twan Caldenhoven Praktijk heb ik mijn eigen onderneming die zich richt op volwassenen met stress gerelateerde klachten en bij burn-out.