Monique van der Hamsvoord

Hallo daar!

Mijn naam is Monique van der Hamsvoord en ben geboren in een mooi Brabants dorpje tegen de Belgische grens aan. Momenteel ben ik woonachtig in Nijmegen waar ik in 2018 mijn studie psychomotorische therapie heb afgerond. Vanaf juni 2020 ben ik werkzaam voor Twan Caldenhoven Psychomotorische therapie. Ik ben iemand die graag helpt bij het spelenderwijs en al bewegend ontdekken van eigen krachten en het leren omgaan met moeilijkheden.

Spontaan, behulpzaam, geduldig, doorpakken, een luisterend oor bieden en zelfontdekking zijn de kernwoorden die mij karakteriseren in mijn werkwijze en wie ik ben als persoon.

Naast mijn werkzaamheden bij Twan Caldenhoven psychomotorisch therapie ben ik ook nog (klinisch)werkzaam als psychomotorisch therapeut bij een specialistisch centrum voor volwassenen met autisme of andere ontwikkelingsstoornissen

Roos Garritsen

Hallo daar!

Mijn naam is Roos Garritsen. Ik ben 26 jaar oud en ben samen met mijn vriend en kat woonachtig in Doetinchem. In augustus 2017 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, met als specialisatie angst-en stemmingstoornissen. Na het afronden van mijn studie heb ik me in het werkveld in verschillende doelgroepen mogen verdiepen, waaronder kinderen en jongeren met leerproblemen, een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen.

Sinds november 2019 ben ik als orthopedagoog (Rooskleurig Orthopedagogiek) voor twee dagen in de week betrokken bij de praktijk van Twan. Hier verzorg ik extra ondersteuning voor kinderen, jongeren en hun ouders, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit kan ondersteuning zijn in de vorm van psycho-educatie (uitleg over een bepaalde diagnose met daarbij wat praktische tips bijvoorbeeld), maar ook in de vorm van een kortdurende en laagdrempelige behandeling van het kind of de jongere zelf. Deze behandeling kan gericht zijn op diverse problemen waar kinderen of jongeren en hun omgeving mee te maken kunnen hebben; van ADHD tot faalangst en van autisme tot leerproblemen (en zo nog veel meer). Bovendien zijn er mogelijkheden op het gebied van het uitvoeren van psychologisch onderzoek, zoals bijvoorbeeld een intelligentie onderzoek.

  • Faalangst
  • Sociale vaardigheden
  • Weerbaarheid
  • Woedebuien
  • Studievaardigheden
  • Opvoeding
  • Scheiding verwerken
  • Psychologisch onderzoek / bv. intelligentie onderzoek

Naast mijn werk als orthopedagoog binnen de praktijk van Twan Caldenhoven Psychomotorisch therapie, ben ik momenteel ook werkzaam als orthopedagoog en dyslexiebehandelaar bij Berkel-B. Hier doe ik onder andere onderzoek naar de aanwezigheid van dyslexie.

Robin Nielen

Hallo daar!

Mijn naam is Robin Nielen, geboren en opgegroeid in een dropje vlakbij Nijmegen. In 2018 heb ik de studie psychomotorische therapie en bewegingsagogie afgerond aan de Hoge Windesheim te Zwolle. Vanaf augustus 2019 ben volledig in dienst bij Twan Caldenhoven Psychomotorisch therapeut.

Ik vind het belangrijk dat kinderen weer lekker in hun vel zitten. Doormiddel van verschillende sport en spel activiteiten gaan we samen werken aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen, voor jezelf opkomen en het aangeven van grenzen. Maar ook thema’s als leren omgaan met boosheid, angst en verdriet gekoppeld aan een spanningsmeter komen voorbij.

De praktische handvatten en interventies die gegeven worden zijn laagdrempelig en kortdurend zodat de kinderen en jongeren het zelfstandig of met ondersteuning van ouders weer in bijvoorbeeld de thuis- of schoolsituatie kunnen toepassen.

Iris Steltenpool

Hallo daar! 

Mijn naam is Iris Steltenpool. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Zevenaar. Ik ben in 2013 afgestudeerd als psychomotorisch therapeut aan de Hoge school Windesheim in Zwolle. Hierna ben ik aan de slag gegaan als persoonlijk begeleider van jongvolwassenen met autisme. Vanaf november 2020 ben ik werkzaam bij Twan Caldenhoven PMT. 

Ieder mens is uniek. Dit betekend dat er bij elk kind of jongeren gekeken moet worden welke manier van hulp bij hem of haar aansluit. Maatwerk vind ik dus belangrijk!