Voor de diverse trainingen/behandelingen bij Twan Caldenhoven psychomotorisch therapeut kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Het is belangrijk om voorafgaand (voor aanvang van de training/behandeling) uit te zoeken in hoeverre jij of jouw kind in aanmerking komt voor één van onderstaande vergoedingen.

  • Via http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie
  • Via PGB. Individuele begeleiding en de groepstrainingen kunnen worden betaald uit het activerende begeleidingsdeel van uw PGB. Kijk voor meer informatie op https://www.pgb.nl
  • Via DBC. Psychomotorische therapie kan geheel worden vergoed als onderdeel van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Een DBC kan enkel aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Mocht er een lopende behandeling zijn bij een erkende behandelaar waarbij er een DBC voor het kind is geopend, kan behandeling bij Twan Caldenhoven psychomotorisch therapeut  worden opgenomen in de lopende DBC. Dit wordt op die wijze verantwoord aan de zorgverzekering.
  • Via de gemeente. De colleges van de acht Achterhoekse gemeenten hebben besloten u per 1 april 2017 toe te laten als aanbieder.

Mochten er vragen zijn, neem gerust contact op, dan kijken we er samen naar.